Toiminta-ajatus

Apua kipuun - Ilman kipua

Kunnianhimoisena tavoitteenamme on edistää ihmisten terveyttä kokonaisvaltaisesti joka osa-alueella lähtien siitä, että manuaalisella terapialla tasapainotetaan kehosta löydettyjä epätasapainotekijöitä ja terapiasarjan aikana saamillaan liikeohjeilla asiakas saisi itse työkaluja ylläpitää kehon tasapainoa, huomioida kuormitustaan harrastuksissaan ja arjessa sekä sitä kautta ennaltaehkäistä tulevia ongelmia. 

Eli pyrimme siihen, että asiakas sitoutuisi omaan parantumiseensa ja terveytensä ylläpitämiseen, joka on kuitenkin kaiken lähtökohta. Asiakkaan motivoituessa parantumiseensa ja aktivoituessa elämään terveellisesti hänen terveytensä, elämän laatunsa ja työkykynsä paranee sekä terveyspalvelujen käytön tarve vähenee.

Miten tähän on tultu

Olen entinen kansallisen tason korkeushyppääjä nimeltä Pasi Sarajärvi, joka lyhyeksi jääneellä urallaan kärsi lukuisista ongelmista nilkkojen venähtämisineen, välilevyn pullistumisineen ja nivelten kulumisineen. Kävin usein erilaisilla hoitajilla, kuten hierojilla, naprapaateilla, kiropraktikoilla, nivelten manipulaatiota hyödyntävillä jäsenkorjaajilla, kuppaajalla, fysioterapeuteilla ja niin edelleen. Apua yleensä sainkin, mutta olin hyvin harvoin täysin tyytyväinen lopputulokseen.

Uran jo loputtua loukkaantumisiin vuonna 2014 kävin eräällä kalevalaisella jäsenkorjaajalla työkaverini suosituksesta ja olin positiivisesti yllättynyt miten hän ensin tutki kehon tilannetta ja sitten käsitteli koko vartalon miellyttävältä tuntuvilla otteilla. Se tosiaan ei käynyt lainkaan kipeää mihin olin lähes kaikilla muilla hoitajilla joutunut tottumaan ja aina ihmetellyt sen aiheuttamisen tarvetta. Silloinen selkäkipu ei jäänyt suoraan hoitopöydälle, mutta muutaman päivän kuluttua kipu oli vähentynyt huomattavasti. Koin, että sain häneltä parhaan avun mitä oli saatavilla.

Tästä omasta kokemuksesta innostuneena olinkin pian itse tutkimassa miten kalevalaiseksi jäsenkorjaajaksi kouluttaudutaan ja puoli vuotta ensimmäisestä käyntikerrasta olin jo itse opiskelemassa ja otteiden harjoittelu alkoi. Tässä kohdin mainitsen, että saattaisin olla fysioterapeutti mikäli aiempi työni työni Puolustusvoimissa olisi mahdollistanut sen täysipainoisen opiskelun. Kalevalaisen opiskelu sujui kuitenkin oikein hyvin, koska se on viikonloppukurssimuotoinen. Tietoa kouluttautumisesta osoitteessa www.kansanlaakintaseura.fi/koulutus.

Nyt muutamaa vuotta ja monta turhautunutta hetkeä myöhemmin koen oppineeni jotakin ja saan jo hyviä hoitotuloksiakin aikaiseksi.

Se, mikä kalevalaisessa jäsenkorjauksessa selkeimmin poikkeaa muista hoitomuodoista ja siksi on minusta äärimmäisen kiinnostavaa, että siinä hoidetaan kokonaisvaltaisesti kehoa pyrkien poistamaan kivun alkuperäinen aiheuttaja eli se lähtösyy eikä pelkästään pyritä hoitamaan oiretta oirealueelta. Mitä enemmän ihmisen anatomiaa ja fysiologiaa lukee ja oppii kehon toimintojen vaikutusta toisiinsa, niin ymmärtää miksi ihmistä kannattaakin hoitaa kokonaisvaltaisesti. Kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Edit 3.1.2019. Nyt voin jo virallisesti kutsua itseäni täysipäiväiseksi yrittäjäksi. Muutosten vuosi 2019 on käynnissä ja lomailen (valmistelen hiki hatussa tulevaa) tammikuun ajan eli Puolustusvoimien virkani loppuun saakka. Tuhannet kiitokset Puolustusvoimille, että valmistelitte minut tätä minun todellista kutsumustani varten. Haikein mielin vilkuilen taaksepäin ja erittäin nöyrin, mutta innokkain mielin kohti tulevaa.